Menu

Villa Minelli - Treviso

The large renovation project of the complex of Villa Minelli in Ponzano Veneto (Treviso), headquarters of the Benetton s. p. a., was carried out under the direction of the architects Afra and Tobia Scarpa, who enlisted Professors Laura and Paolo Mora as consultants for the conservation works (see section “Wall Paintings”). The project included the restoration of the painting on shaped panel from the 17th century which is displayed in the Chapel of the complex. The painting presented lifting and collapse of paint film in many parts, mostly near the joints and the fissures of the panels; furthermore it presented a uniformly faded varnish layer causing color alterations. The restoration was carried out on the painted surface and the wooden structure of the painting.
(Photo by P. Soriani)
Villa Minelli

I cookie vengono utilizzati per migliorare il nostro sito e la vostra esperienza quando lo utilizzate. I cookie utilizzati per il funzionamento essenziale di questo sito sono già state impostate.

  Accetto i coockie di questo sito